Shasha’s Blog voor survivalmamas, kinderen, gezond eten en nog meer!

Waarom is Shasha gaan bloggen?

Ik word geïnspireerd door mijn omgeving.

Dagelijks (kersverse) moeders die zichzelf helemaal zijn verloren. Ze leven 100% voor hun man, kinderen, werk en huishouden met als enig doel het iedereen anders naar hun zin te maken en alleen bezig zijn met “alle ballen in de lucht te houden” om zo een “goede moeder” te zijn.

In mijn omgeving (maar ook in de media) ervaar ik ook veel vermoeidheid en angst voor veranderingen. Misschien zie ik de wereld door een iets te rooskleurige bril maar ik weiger om het leven in zelfopgelegde beperkingen te zien.

Iedereen die er eens bij stilstaat of iets in hun eigen dagelijkse leven toch niet beter, efficiënter en duurzamer kan, is voor mij al goed bezig. Misschien lijkt het niets te betekenen maar stel dat iedereen dat op deze planeet zou doen….

Mijn motto: begin klein en eindig duurzaam!

Doel van Shashas Blog?

Iedereen te inspireren dat je echt je leven kan veranderen en dat het echt anders kan.

Oproep!!!!!

Iedereen die steun nodig heeft, steun wil geven, gewoon iets kwijt wil een column wenst te schrijven, tips wil delen …kom even langs  http://shashasblog.nl/ . Je kan me ook vinden in 1 van mijn webwinkels waar ik alles verkoop voor een ECO lifestyle www.caregreen.nl

Hoofdonderwerpen van Shasha’s Blog!

Survivalmamas?
Alle mamas die al een of meerdere zwangerschappen hebben overleefd weten dat zwanger zijn vaak geen pretje is. Een kindje krijgen is dan wel het mooiste wat er in je leven kan gebeuren, maar makkelijk is het soms zeker niet.

Zwangerschap
Tijdens je zwangerschap; je leest veel tips, leest tijdschriften en boeken vol en krijgt gevraagd en ongevraagd advies van vroedvrouwen, gynaecologen, artsen, familie, vrienden en volslagen onbekenden….

Na de bevalling
Maar als je eenmaal bevallen bent, dan wordt er toch van je verwacht om binnen tien dagen geheel op eigen benen te staan. En op z’n minst je oude werk weer te hervatten, want “je hebt toch lekker 3 maanden vakantie gehad?”

“Ontzwangeren? Bestaat dat?”

Van “de daad” tot bevalling duurt doorgaans zo’n negen maanden. Van de bevalling tot je lichaam, je hormoonhuishouding en jezelf mentaal “ontzwangerd” bent kan wel langer dan een jaar duren. Maar daar hoor je niemand over.

Een onderschat probleem, zeker als je dat zelf hebt meegemaakt. Vandaar dat ik graag tips & tricks en ervaringsverhalen van andere survivalmamas wil delen.

Eten als medicijn

Als we onszelf ZIEK kunnen eten…… kunnen we onszelf dan ook BETER eten?

Mini-bio

Biologisch op je balkon of minituintje?
Hoe kun je op een kleine ruimte toch zelf biologische groenten, fruit en kruiden kweken?

(29)