Mensen helpen met vrijwilligerswerk in het buitenland

Laten we eerlijk zijn dat het niet voor iedereen is weggelegd om een tijdje naar het buitenland te trekken voor vrijwilligerswerk uit te voeren. Vrijwilligerswerk wordt vaak onderschat en kan heel emotioneel uitvallen op iemand van ons land. Je denkt er vaak niet bij na en alles lijkt voor ons vanzelfsprekend. In bepaalde landen en je moet ze niet ver zoeken zie je ontberingen en leed. Vaak dreigt er voor die mensen gevaar waar we zelfs niet aan denken. In ons land hoef je enkel de kraan open te draaien en je hebt vers, proper stromend water. In een Afrikaans land moet men soms talloze kilometers afleggen voor één emmer met vuil water die ze nog eerst moeten schoonmaken alvorens ze kunnen drinken. Je moet je zelf echt afvragen wat je precies wil bereiken.

In het buitenland helpen is cool en hot

Je moet jezelf afvragen of het nuttig is voor jou en voor anderen om te gaan helpen als vrijwilliger in het buitenland. Natuurlijk zul je altijd mensen blij maken met hetgeen wat je wilt realiseren, maar de vraag blijft of je er jezelf een plezier mee wilt doen. Als je niet tegen de droevige beelden kunt die men op televisie uitzenden, is het geen lachertje om zelf naar die arme landen te trekken want de realiteit is vaak harder dan enkele televisiebeelden.

Sta sterk in je schoenen

Als je een type bent die heel sterk in de schoenen staat, kun je best naar een arm land trekken waar de mensen leven in slechte, erbarmelijke omstandigheden. Laten we eerlijk zijn dat het niet evident is, maar het is nog mooier als je daar geweest bent en als je iets hebt kunnen betekenen voor de lokale bevolking. Dit siert je CV en vaak wacht er je nog een mooie toekomst.

(27)