Lekker wandelen in Nederland

Wij Nederlanders zijn dol op wandelen. Lekker naar buiten de frisse lucht in, uitwaaien langst het strand of het bos in, het kan allemaal in ons landje. Ieder weekend weer trekken hele horden mensen erop uit met het gezin en de hond om een stevige wandeling te maken. Even de geest leeg maken en weer tot rust komen. In de bossen en op het strand zie je dan ook naast gewone wandelaars ook fanatieke mountainbikers en hardlopers. En wat is er nu heerlijker dan sporten in de vrije natuur?

Hondenwandeling maken

Wat tegenwoordig ook erg in is, zijn wandelingen met een grote groep mensen die dezelfde soort hond in hun bezit hebben. Dan is het heel leuk om in het weekend op een mooie plek in Nederland af te spreken en heerlijk met de groep honden te gaan wandelen. Je ziet dat ook veel gebeuren met eigenaren van een hond uit hetzelfde nest. Dan wordt er een soort nakomelingen dag georganiseerd en kan er worden bijgepraat en ook oplossingen worden besproken als iemand met bepaalde aspecten van de opvoeding van zijn of haar hond problemen heeft.

Joggen in het bos

Wat je ook veel ziet is groepen joggers die afspreken in de duinen of in het bos om samen te gaan sporten. Lekker joggen met zijn allen, sportief bezig zijn en ook de sociale contacten onderhouden.

Dineren met overnachting

hotel drentheHet kan ook heel gezellig zijn om met vrienden of familie naar bijvoorbeeld de Veluwe of Drenthe te gaan, een heerlijke wandeling te maken en dan ergens een hapje te gaan eten. Lekker bijkletsen en met elkaar ontspannen met een goed glas whisky of wijn en dan heerlijk dineren met zijn allen. Een nadeel is natuurlijk dat aan het eind van de avond iedereen weer naar huis moet en dat er dus niet veel alcohol kan worden genuttigd. Ook ben je dan moe een soms is het dan nog een paar uur rijden voor dat je weer thuis bent. Wat je dan ook steeds vaker ziet, is dat vrienden en familie na het wandelen en dineren, blijven overnachten in een hotel zodat ze pas weer de volgende dag het hele eind naar huis hoeven te rijden. In die gevallen is het dan interessant om in de buurt van het wandelgebied een hotel met restaurant te boeken. Na de wandeling parkeert iedereen dan zijn of haar auto bij het hotel, kan er heerlijk worden geborreld en gedineerd, zonder dat men zich druk hoeft te maken over de terugrit naar huis.

(29)