Het bed

Het oh zo bekende bed. Het is er al sinds de begin der tijden. De bed is door de tijd heen meerdere keren veranderd en zal waarschijnlijk blijven veranderen. Tegenwoordig heb je zelfs bedden voor onderweg. Kijk bijvoorbeeld luchtbedden die je handig kan meenemen op reis.

De vraag is nu in wat voor bedbodems zijn er nou eigenlijk? Ze zeggen weleens als je dood ben slaap je genoeg maar het blijft een feit dat de meeste mensen 30 procent van hun leven slapen. Zo een belangrijk onderdeel in je leven moet wel gepaard worden met een bed van formaat. Bij een bed heb je natuurlijk ook een matras nodig met daarbij de juiste bedbodem. Er zijn 3 soorten bedbodems namelijk: boxspring, spiraalbodem en lattenbodem.

Boxspring.

Zoals nu wel bekend zal zijn is een boxspring gek genoemd een slaapsysteem oftwel een bed. Het is een verend en venitlerend bed en word ookwel hotelbed genoemd. De reden voor dit is vanwege de meerdere hotels die dit bed meestal aanschaffen voor hun slaapkamers. Om de veren maximaal te beoefenen word de boxspring neergezet op een solide houten drager. Het mooie aan de boxspring is dat de duurzame veren garant staan voor jarenlang dezelfde soepele ondersteuning. Gelukkig is de boxspring in zowat ellke gewenste maat verkgrijbaar en is compleet te kleden met verschillende hoofd-envoetborden. De box spring zelf is niet voor slapen toegangbaar en je zult de bijpassende matras er zelf bij moeten kiezen.

Spiraalbodem

De spiraalbodem is perfect voor de mensen die van de een naar de andere kant schuiven tijdens hun slaap. De spiralen die in het spiraalbodem zitten leveren een bepaalde tegendruk. Hoe groter de lichaamskracht die ertegen aan duwen hoe meer er tegendruk word geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat bewegen soepeler zal verlopen. Verder hoef je je niet druk te maken om het gezweet van al dat bewegen want een spiraalbodem bied een goede ventilatie. Je kan niet zomaar elk matras eropgooien, de spiraalbodem is eigenlijk alleen toegankelijk voor de betere matrassen.

Lattenbodem

Dit onderscheid zich aan de andere bodems met het feit dat er verschillende uitvoerignen zijn. Zoals bij meer dingen zijn de duurdere types ook de betere. Als je je prijs omhoog krikt heb je een bodem die individueel naar je eigen lichaan ingesteld kan worden. Een minput van een lattenbodem is dat de ventilatie wat minder is dan bij de vorige 2 bodems. Het zijn de bekendste en meest voorkomende bed bodems die er zijn. Het bed bestaat uit flexibe;e latten welke verdeed zitten op een frame.

some_text

Keuze

De keuze van bodems is nu dus wat duidelijker door het opmerken van de verschillen en identificatie van de verschillende bodems. Zoals je hebt kunnen lezen is de keuze meer bepaald door het manier van slapen. Hou je meer van ventilatie of wil je meer veerkracht als je erop ligt?
Bij het proberen van de bedbodems kan je het best is zelf erop gaan liggen en vooral te gaan letten op hoe je rug aanvoelt tijdens het slapen. Dit kan een beetje gekeken worden door preferenties zoals wil je liever wegzakken of juist bovenop blijven liggen. Is je rug hol, recht of doorgezakt tijdens het liggen en hoe is de onderstuening van je lendenen. Dit soort aspecten zullen je helpen bij het kiezen van de juiste bedbodem.

(21)