Britse vrouw ontdekt levende salamander in de salade

Wel vaker verschijnen er verhalen in de media van mensen die een vreemd object in hun eten hebben gevonden. De haar in de soep is een bekende maar ook steeds vaker duiken er berichten op over dieren. Een grote vogelspin in een tros bananen, een dode muis in een brood en nu zelfs een levende salamander in een salade, die lekker behoorde te zijn.

De ontdekking werd gedaan door een Britse vrouw die tijdens de pauze op het werk van een lekkere niet zelfgemaakte tonijnsalade wilde genieten. Haar hongergevoel was snel verdwenen toen ze een levende salamander in de groenten zag kruipen. De vegetarische Katharine Wood (29 jaar) had al enkele happen genomen toen ze het dier ontdekte op de blaadjes sla en augurken.

Gevolgen?

Het nieuws werd gepubliceerd door the Mirror maar al snel kreeg het bericht de wereldwijde aandacht. Een naar gevoel bekroop mevrouw Wood want ze houd er geen fijne gedachtes aan over. “Dat ik de blaadjes heb gegeten waar de salamander heeft op gelegen en waar hij vermoedelijk op heeft geplast, daar wordt ik misselijk van.” Daar bleef het niet bij, want de dame werd nog ziek ook.

Katharine liep salmonella op (wat je van het aanraken van de salamander kan krijgen) en was een week lang ziek. De winkel waar de salade werd gekocht, bood haar een tegoedbon van 25 pond aan. Daar was ze natuurlijk niet tevreden mee, want ze is niet van plan om ooit nog iets bij die winkel te kopen. De ervaring heeft namelijk haar relatie met lekker eten verpest.

(20)